Wist u dat uw internet browser is verouderd?

Uw browser is verouderd en niet compatibel is met onze website. Een lijst van de meest populaire web browsers vindt u hieronder.

Klik op de icoontjes om naar de download pagina te gaan

Koekjes bakken

Gepubliceerd op: 14 april 2021

Op woensdag bakt ons team heerlijke hopjes. Deze koekjes zijn gebaseerd op een Fries recept waar wij een eigen draai aan hebben gegeven. Deze huisgemaakte koekjes vallen altijd erg in de smaak bij onze gasten, vernoemd naar het gebouw waarin deze worden gemaakt: de Hop inn. Uiteraard bakken wij de koekjes geheel met biologische ingrediënten. De hopjes worden met liefde en ambacht gemaakt, en dat proef je! Benieuwd hoe je deze overheerlijke koekjes zelf kunt maken? Hieronder vindt u het recept:

Recept echte Hop koekjes

 

Ingrediënten:

250 gram bloem

150 gram suiker

25 gram anijszaad

9 gram gemalen anijs

5 gram zout

1 theelepel kaneel

5 gram bakpoeder

170 gram boter

25 gram melk

75 gram gemalen amandelen

 

Benodigdheden:

Weegschaal

Weegbakje

Mengkom

Theelepel

Mengspatel

 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Dus de bloem, zout, suiker, anijszaad, gemalen anijs, kaneel, bakpoeder en gemalen amandelen in een kom en roer dit door elkaar met een spatel.
  • Smelt de boter in een pannetje, indien deze volledig is gesmolten voeg je deze toe aan het droge mengsel in de kom.
  • Giet 25 gram melk ook in de kom en kneed alles samen met de hand tot een stevig deeg.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken deeg uit tot een rol van ongeveer 3 cm dikte. Nu heb je in totaal dus 4 rollen deeg.
  • Snijd met een mes de koekjes van ongeveer 2 x 5 cm groot.
  • Leg de koekjes op de bakplaat (iets uit elkaar) en bak ze ongeveer in 15 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat de koekjes even afkoelen en genieten maar!

Terug naar overzicht
Heeft u vragen of hulp nodig?